Lørdag 17 Juni 2023
Kl. 09:00, Fureneset
7-toppturen i Strand
Den "lokale styrkeprøven" i Strand går av stabelen lørdag 17.06.22. Bli med på sommerens kjekkeste tur til 7 topper over 700 moh.

Turbeskrivelse:
Utgangspunktet for 7-toppturen er parkeringsplassen ved Liarvatnet 300 moh. Gå over broen mot Speiderhuset der turen starter.

Merket løype går over Heiahorn, videre til Småsilhorn. Deretter er stien merket over mot Krossfjellet. Fra Krossfjellet tilbake til stiskille og deretter opp til Botnefjellet. Følg deretter stien ned i Nagaheia der drikkestasjon med noe attåt er strategisk plassert rett før oppturen til den bratteste toppen som er Naganibba. Her kan en hive fra seg sekken og ta turen opp på toppen uten noe på ryggen om en ønsker det. Det er en fantastisk utsikt fra disse toppene med sikt over store deler av fylket. Når Naganibba er unnagjort gjenstår bare sjarmøretappen hjem over Slåtteknutane og Revafjellet før en til slutt går ned Lågalia og tilbake til parkeringsplassen.

Last ned detaljert informasjon med kart og høydeprofil for turen her: https://s3-eu-west-1.amazonaws.com/.../566af086bfc1d3e708...

Deltakerne må kvitteres både ut og inn. Turen tar et sted mellom 4 til 8 timer, det er opp til den enkelte å bruke den tiden en trenger.

Turlaget har noe personell i løypen, disse er merket med DNT vest. Det vil også være personell fra Norsk Folkehjelp tilgjengelig for å ivareta sikkerheten.

Det tas værforbehold for gjennomføring av arrangement.


Turstart i år er fra kl. 09.00 - 10.00.

De som ønsker å gå fort eller jogge turen oppfordres til å starte 08.30-09.00. Mat/drikkestasjon ved Naganibbå vil ikke være klar så tidlig.

Det oppfordres til samkjøring.

Det er mulig å fylle på vannflasker i startområdet. Det er ellers begrensede muligheter for påfyll av drikke under turen.

Påmelding:
For påmelding klikk på «Meld deg på!» knappen oppe til høyre på denne siden.
Påmelding på nett kan gjøres frem til og med fredag 16. juni kl 20.

Pris startkort voksen:

Påmelding før 11. juni kl 21:00

kr.100,- medlemmer DNT
Kr. 200,- ikke medlem DNT
Påmelding etter 11. juni kl 21:00

Kr 200,- medlem DNT
Kr 300,- ikke medlem DNT
Det vil være mulig å melde seg på ved fremmøte på selve turdagen også - men det vil da kun være mulig å betale med Vipps

Hva påmelding dekker:

Turkopp
Planlegging og forberedelser
Sikkerhet i løypa v/Norsk Folkehjelp
Drikke-/snack stasjon v/Naganibba
Pølser i målområdet
Fin premie til en heldig blant deltakerne
Kart:
Løypeprofil og turbeskrivelse vedlagt. Det anbefales å skrive denne ut eller ta med kart over Jørpelandsheiene (Strand kommune)

Utstyr som turdeltakeren må ha med:
Godt skotøy, ekstra klær, godt med mat og drikke

Utstyr som kan være kjekt å ha med:
Kamera – Kart og kompass - kikkert

Dersom du har spørsmål for denne turen kan du ta kontakt med Thor Magne Holta – 920 67 023 / mail: thor.magne.holta@gmail.com

Arrangementet annonseres også i lokalavisa Strandbuen samt på facebooksiden til Strand og Forsand turlag.
https://www.facebook.com/Strand-og-Forsand-Turlag»
https://www.dnt.no/aktiviteter/152425/919327/


2024 © Strand frivilligsentral