Informasjon om Glenne foreldreprogram
Deltakelse på Glennes Foreldreprogram har som formål å styrke foreldrenes muligheter til å lykkes mer i samhandling med sine barn. Dette innebærer både å styrke deres ferdigheter til å analysere hva som skjer i konkrete samhandlingssituasjoner, hvordan man kan tilrettelegge for og gjennomføre samhandling tilpasset deres barns forutsetninger, og hvordan man kan håndtere ulike situasjoner som oppstår i hverdagen. Tilbudet er tilpasset det å ha barn med vansker innen ASF.
Tilbudet gjennomføres i grupper av foresatte vanligvis bestående av 5 - 7 par/eneforsørgende. Deltakerne i gruppene møtes ukentlig, normalt i en periode som strekker seg over 12 uker. Hvert av møtene har en varighet på 2,5 time og foregår på dagtid.
Foreldreprogrammet er delt inn i tre hovedområder. I de første 4 ukene jobber man med positiv samhandling. Deltakerne får teoretisk opplæring i de ulike temaene, de får praktiske erfaringer/øvelser som er tilpasset den enkelte og de får hjemmeoppgaver som de jobber med mellom sesjonene. Temaer disse ukene er å komme i posisjon til positiv samhandling, atferdsbeskrivelser, sette av tid til å være sammen, begrense krav, bevissthet rundt ros og gode beskjeder i samhandling. I de neste ukene jobber man mer systematisk mot opplæring og tilrettelegging for selvstendighet, med fokus på analyse av atferd og motivasjon. Før man i de siste ukene går igjennom sentrale prinsipper knyttet til grensesetting. Dette tilpasses ASF og utfordringer som er vanlig der.
De ulike delene av tilbudet bygger på hverandre i en fastlagt rekkefølge. Dette forutsetter at alle deltakerne deltar i hele sekvensen. Tidligere var det en manual for ungdom- og en for barnegruppe, manualen er nå samkjørt og man tilpasser temaene og eksemplene til alder og funksjonsnivå på barna.
Velkommen skal du være!