Lørdag 15 April 2023
Kl. 08:55 - 19:15, Jørpeland ungdomsskole
Jørpeland rundt - den glade vandrer
Jørpeland rundt 2023. 7 topper rundt vandrehovedstaden Jørpeland. Kraftprøven for store og små. Samme løype som i 2022. Start ved Jørpeland ungdomsskole, Målgang i Villa Rosehagen. Like kjekt, svett, hardt og GØY ME i Spaserlauget glede OSS 😃 I ÅR VIL STILØPET GÅ PÅ SAMME DAG, men vi med god tid får 3 timers forsprang 😃 og så får vi sjangs til å skua de opp bakkane om de trenger hjelp 😃

Turguide 2023:
7 nuts tur Jørpeland rundt er en topptur som går på fjellene rundt Jørpeland. Historien til løpet startet i 2002 da noen fjellglade pendlere satt på hurtigbåten og studerte toppene rundt Jørpeland. Planene ble lagt og en trase ble planlagt. Stiene er blitt lagt om og forbedret gjennom årene. Turen har vært avviklet i månedsskiftet april mai og deltakelsen har vært fra 2! til over 150.
Turen er på 23 kilometer + og du må forsere 1 400 høydemeter når du bestiger de 7 fjellene. Hver for seg er ikke fjellene de store utfordringene, men til sammen blir det en god utfordring. På alle fjellene får du flott utsikt ned mot Jørpeland, ut fjorden mot Stavanger og innover Jørpelandsheiene.
Startpunkt på turen ved Jørpeland ungdomsskole, målgang er i Villa Rosehagen i Vågen. Turen går hovedsakelig på sti, men litt på utmark og noe på grusvei. Toppene som skal bestiges er Hamrane (401 moh), Langaberg(455 moh), Store Krokarfjellet (462 moh), Førlandnuten(520 moh) Husafjellet (452 moh), Piggjafjellet (425 moh) og Tunglandsfjellet (388 moh)
Ved målgang vil det være salg av forfriskninger og mat i Rosehagen. Beregn gjerne et par timer til ekstra drøs og skrøyd.
Deltakere på 7 nuts turen går på eget ansvar. Stien vil bli merket med skilt og gule bånd. Det er mulig å avbryte turen mellom hvert fjell.
Løypedata:
Distanse: 23,1 kilometer
Høydemeter opp: 1 370
Høydemeter ned: 1 410 (du kommer i mål lavere enn du starter)
Starttidspunkt: Kl 0859 eller der omkring
Seneste målgang: Arrangementet i Rosehagen slutter kl 1919
Deltakeravgift: NOK 0, men mulig å «kjøpe» diplom i målområdet
Det vil være 2 drikke og matstasjoner underveis. Det er tilgang på drikke i bekker etter Store Krokarfjell (fjell nr 3). Det er også mulig å kjøpe mat og drikke ved målgang.
Påmelding:
Ingen påmelding, kun oppmøte ved ungdomsskolen, men kjekt om du velger Skal på arrangementet på Facebook.
Det er ingen nedre eller øvre aldersgrense på turen. Det er en laang tur, men muligheter til å bryte av mellom hvert fjell, aldri langt til vei.
Den enkelte er velkommen til å skrive seg i løypeboka med navn etter målgang, løypeboka finner du i målområdet.
Der er ingen offisiell tidtaking under løpet. Men ved å bruke appen Strava vil tiden din bli registrert dersom du følger løypa (ingen snarveier tillatt 😊)
Greit å «veda»:
Start er ved Jørpeland ungdomsskole.
Det er beste er å finne seg en parkingsplass i målområdet (Vågen) her går det også buss til nærheten av startområdet (busstopp Skolebakken). Det er også en del parkeringsplasser i startområdet.
Dersom noen synes dette er vel tidlig å reise er det mulig å booke rom på Verkshotellet i Vågen på Jørpeland. Web side: www.verkshotellet.no/
Det vil være mulig å sende en bag med tøyskifte fra startpunktet til ankomststed. Husk å merke bag med navn og mobilnummer.
Turbeskrivelse:
Hamrane: Start ved Jørpeland ungdomsskole og et par hundre meter gjennom bydelen Fjelde(merket med piler i asfalten) og opp langs Tuånå til utsiktsveien her tar du av og opp i skogen mot Hamrane, også her merket med gule bånd. Følg stien til postkassen på toppen, merket med røde merker.
Langaberg: 50 meter fra toppen på Hamrane er stiskillet til Longaberg, etter gjerdeklyveren er stien skiltet til Longaberg, følg merking/myrpinner til du begynner på bergene opp mot Longaberg, her følger du røde merker til toppen.
Store Krokarfjell: Du passere over toppen og følger først nødlinger ned til skogen «jungelen», her er er det en flott sti gjennom skogen ned til traktorvei. Du følger veien inn mot Regnavatnet til du kommer til skilt til Krokarfjellet. Her følger du røde merket opp og over Store Krokarfjellet til du kommer ned til Skartjødna.
Førlandsåsen: Her følger du skiltet vei opp på Førlandsåsen, også denne er rødmerket, vi har lagt inn et ekstra stiskille som er en bratt snarvei (The Wall) til toppen like før Ådlatjørna.
Husafjellet: Fra toppen av Førlandsåsen følger du rødmerket sti ned til Storåfoss. Fra Storåfoss er det rødmerket sti til Husafjellet.
Piggjafjellet: Bratt ned til Tømmervatnet og enda brattere opp til Piggjafjellet (ikke så langt). Følg ryggen over fjellet og ned Kaldalen.
Tunglandsfjellet: Etter det store stiskillet i Kaldalen kommer du til en mørk skog, her er det merket en snarvei over til Tunglandsfjellet. Først på sti og videre inn på skogsvei, du går ikke lenge på skogsveien, men følg meriking til du skal ta av skogsveien. Du skal krysse ei røys før du kommer over på skogsveien opptil Tunglandsfjellet. Se nøye etter merking her, du skal krysse svakt nedover. Du kommer over på skogsvei/stien til Tunglandsfjellet og følger de røde merkene til toppen.
Målgang/Rosehagen: Følg stien tilbake 50 meter fra toppen og ta ned på utsiden ned til Selemorkveien. Følg skogvei ca 2 km og ta av ned til fossen, følg sti/vei siste stykke ned og gjennom Vågen. Målgang er inne i hagen i Rosehagen, følg piler i veien gjennom Vågen.
Det vil også bli satt opp retningsskilt ved alle stiskiller og de vanskelige punktene i løypa.
Litt viktige ting å sånn
Det kan være smart å ta med en sekk på turen med litt ekstra klær, mat og drikke. Turen er merket med retningsskilt, bånd og røde merker. Det er mobildekning langs hele løypa.
Det kan være lurt å ha trent litt før du hiver deg på denne turen hvis du har ambisjoner om å fullføre. Den enkelte deltaker er selv ansvarlig for seg selv under turen.
Tryggleik
Under turen er det mulig å ringe sekretariatet med presseansvarlig Frode Vadla Risa eller kontakte nødetatene ved alvorlige uhell.
Bildebruk
Under løpet kan det bli tatt bilder av deltakerne og vi gjør oppmerksom på at disse kan bli lagt ut på websider/reklame som omhandler 7 fjells turen.

2024 © Strand frivilligsentral