Tirsdag 21 November 2023
Kl. 18:00 - 20:30, Kantine Fjelltun skole
ALLEMED-dugnad
Velkommen til ALLEMED-dugnad! Fritidserklæringens mål er at alle barn, uavhengig av foreldrenes sosiale og økonomiske situasjon, skal ha mulighet til å delta jevnlig i minste én organisert fritidsaktivitet. Nå er tiden for at vi også styrker arbeidet med Fritidserklæringen hos oss i Strand kommune!

Alle barn har rett til en god oppvekst med en meningsfull fritid, der de får oppleve mestring, og tilhøre et fellesskap. Forskning og statistikk viser at mange barn ikke deltar i organiserte fritidsaktiviteter på bakgrunn av ulike barrierer; økonomi kan være en årsak til frafall i kommunens aktivitetstilbud. Andelen barn og unge som vokser opp i lavinntektsfamilier er økende.

Vi inviterer til en tverrfaglig dugnad der vi sammen bruker dialogverktøyet ALLEMED for å skape diskusjon, bevissthet og finne løsninger på hvordan vi i fellesskap kan jobbe for å få alle barn og unge med i fritidsaktiviteter. ALLEMED er et gratis verktøy utviklet for å øke bevisstheten om fattigdom og utenforskap blant barn og unge, og for å sikre inkluderende arbeid for å få alle med. Les mer på: www.allemed.no

Som kommune er det vi som møter barna og familier, og som kan oppdage barrierer for deltakelse og bygge broer inn i fritidsaktiviteter. Ved å jobbe sammen på tvers av fag og sektorer, kan vi fellesskap sikre at alle barn får oppfylt sin rett til lek og fritid.

Dato og tidspunkt: 21.11.2023 kl.18.00-20.30

Sted (lokale/adresse): kantine på Fjelltun Skole, Fjelltunvegen 45, 4103 Jørpeland

Påmeldingsfrist: 07.11.2023

Kontaktperson. Magda Kosowska, fritidsveileder, tlf. 90916546, e-post: magda.kosowska@strand.kommune.no

2024 © Strand frivilligsentral