Tirsdag 17 Oktober 2023
Kl. 19:00, Strand kino
FILM - Ola en helt vanlig uvanlig fyr og samtale etter filmen med Johannes Tveitnes og Adrian Schönhage
Kinoen setter vi opp en spesialvisning åpen for vanlig publikum av dokumentaren OLA – EN HELT VANLIG UVANLIG FYR ved kinoen mandag 27. november kl 19. Filmen følges opp av en samtale mellom Adrian (kommunalsjef helse og omsorg) og Johannes Tveitnes (servicemedarbeider i Strand kommune, og Helt Med ambassadør, Årets Strandbu 2022, m.m.)

Ola er 30 år og bor sammen med mange ulike mennesker i landsbyen Vidaråsen i Vestfold. Her lever de tett på naturen, i roligere tempo og det lille samfunnet er tuftet på inkludering, forståelse og respekt.

Ola er en engasjert, morsom og ærlig fyr. Han har en lett utviklingshemming og snakker åpent og med undring om dette. Når Ola mister en viktig brikke i livet sitt, reflekterer han over tilværelsen og hva han kan gjøre for å bli mer selvstendig.

"Ola – en helt vanlig uvanlig fyr" er en sterk, morsom og ærlig film likeverd, tilhørighet og betydningen av å føle seg trygg nok til å være den man er. Det er et nært og ærlig portrett, som bidrar til å bryte ned skillet mellom «oss» og «dem».


2024 © Strand frivilligsentral