Søndag 1 Oktober 2023
Kl. 18:00, Strand kino
KINO - Lars er LOL
Amanda syns det er kult å henge med Lars ...andre vil heller henge han ut Amanda kommer tilbake til skolen etter sommerferien, og er fremdeles stormforelsket i klassekameraten Adam. Men Amanda tør ikke å vise at hun liker ham. Hun tør knapt å si hei. Alt blir mye vanskeligere når Amanda får en oppgave hun anser som en sosial katastrofe: Hun blir fadder for den nye gutten i klassen, Lars, som har Downs syndrom. Selv om Amanda ikke har lyst, sier hun til slutt ja.

Lars skaper uønsket oppmerksomhet for Amanda. Hun synes han dummer henne ut foran Adam og de andre på skolen. Men når Amanda blir bedre kjent med Lars, oppdager hun at de likevel har mye til felles. Hos Lars slipper Amanda seg løs og tør endelig å vise seg som den hun er.

Selv om de blir gode venner, er det fremdeles viktig for Amanda å holde vennskapet skjult på skolen, spesielt for Adam og ikke minst Anna, klassens mest populære. Og da Amanda begynner å henge med Anna bare for å komme tettere på Adam, blir alt bare verre. Hos Anna er det ikke kult å henge med Lars, tvert imot er det kult å henge ham ut.

I frykt for selv å bli hengt ut, ender Amanda opp med å svikte Lars. Hun gjør noe fryktelig, som hun virkelig angrer på. Hvordan skal hun gjøre det godt igjen, og si unnskyld til Lars?

«Lars er LOL» er basert på Iben Akerlies bestselgende roman med samme navn fra 2016.

eBillett: Lars er LOL 

2024 © Strand frivilligsentral