Lørdag 24 August
Kl. 09:00, Liarvatnet
Langtur på ville veier til Sundmorkvatn Turisthytte
Bli med på en langtur med overnatting på vår nyoppussede hytte Sundmorkvatn Turisthytte!

Hytta ligger vakkert til i den søndre enden av Lyngsheia. Den ligger helt i sørenden av Sundmorkvatnet, ved det lille tjørnet Blommatjørn, akkurat der Skurvedalselva starter sin ferd ned mot Lysefjorden.

Vi møtes ved Liarvatn parkeringsplass lørdag kl 09:00, hvor vi starter med å gå langs Liarvatnet og inn til Grimsli. Så fortsetter vi opp til Furunesvatnet og Langavatnet. Videre herfra går vi mer eller mindre utenfor sti helt frem til hytta i vakkert og uberørt landskap. Merk at hele etappen denne dagen vil bli på ca 18-20 km, så det forventes at deltagere er turvant og med god evne til å bevege seg i ulendt terreng med forholdsvis tung sekk. Vi tar en god matpause undervegs, husk å smør med nistepakke til dette.

Etter ankomst til hytta i Sundmork (og et bad for de som vil;) venter velfortjent avslapping før vi setter i gang med å lage felles middag. Kanskje blir det også tid til en quiz ut på kvelden om vi ikke er alt for slitne etter turen.

Søndag blir det frokost og utvask, før vi går ordinær sti ut til Kåsastølen/ Mørkebudalen, en strekning på ca 7 km. Her må vi organisere med biler/ henting i forkant av turen, hvordan vi gjør det får vi komme nærmere tilbake til etterhvert.

Hytta er ikke stor og det blir derfor begrenset med plasser, dvs maks 9 stk. Så her gjelder det å ikke nøle med å melde seg på!

Turledere:
Thor Magne Holta ( 920 67 023 ) og Karl Stokka (992 45 306).

Hva dekker prisen:
Overnatting, felles middag lørdag kveld, havregrøt og kaffe til frokost søndag. Maten fordeles ved turstart, slik at alle er med å bærer litt hver. Deltakerne må selv ha med niste og snacks etter eget behov til lørdag og søndag. Vennligst oppgi evt allergier el.l i kommentarfeltet ved påmelding.

Utstyr som turdeltakeren må ha med:                                                                                                     Se DNT sin pakkeliste for sommerturer i fjellet. Det er dyner i Sundmork, men ta med lakenpose.

Vilkår for deltakelse på fellesturer:
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i våre generelle vilkår.

Stavanger Turistforening arrangerer turer hele året. Mange av våre turer er gratis og åpne for alle, men vi oppfordrer alle til å melde seg inn for å støtte arbeidet vårt. dnt.no/medlem

2024 © Strand frivilligsentral