Fredag 11 August 2023
Kl. 18:00 - 21:10, Flerbrukshallen Jørpeland
Pre-season på Jørpeland
Staal Jørpeland håndball ønsker publikum, dommere, tilreisende lag og andre som måtte finne dette arrangementet interessant velkommen til pre-season treningskamper i Jørpeland flebrukshall. Med en tilnærmet ny og toppmoderne hall, og avkast for håndballsesongen 2023/2024 like rundt hjørnet så tenker Staal sine håndball herrer at det er på sin plass å invitere lag her til Jørpeland. Det skal spilles en 4-lagsturnering der alle spiller 1 kamp hver mot hverandre, altså 6 kamper til sammen. Det blir tabellføring. Staal har invitert Viking fra Stavanger, Kragerø og Gneist fra Bergen til treningskamper 11.-12. august.

Lagene

- Staal Jørpeland
Nyopprykket til 3. divisjon etter å ha hatt noen år nede i 4. divisjon. Består av en blanding av unge spillere og gamle travere som kaster for gøy, noen mer seriøse enn andre selvfølgelig. De største profilene på dette laget må nok være ungfole Sander Hovland og veteran Thomas Mæle som tidligere har bøttet inn mål på aldersbestemt, 3.divisjon og 2.divisjon. Spillergruppen gleder seg og er veldig positive til at det arrangeres noe slik som dette på Jørpeland. Trenes av trenerveteran Stigo Melberg.

- Viking håndball fra Stavanger
Endte på 8. plass av 12 lag i fjorårets 2. divisjon. Begynte litt trått men fikk hentet seg fint igjen under andre halvdel av sesongen. Består av mange unge og talentfulle håndballspillere, samt en del spillere med mye rutine og erfaring. De største profilene vil nok være kaptein Tore Nygård og Eivind Gade som begge har kamper i eliteserie og 1. divisjon. Nettopp ansatt tidligere mangeårig utenlandsproff Peter Pucelj som ny hovedtrener som viser at klubben ønsker seg opp og frem igjen.

- Kragerø
Tidligere storhet i Norsk håndballsammenheng. Hatt noen år nede i divisjonene men endte i fjor som puljevinner i 3.divisjon og skal spille 2. divisjon. Inngått samarbeid med ØIF Arendal og trenes faktisk også av tidligere kaptein og ØIF legende Eirik Heia Pedersen. Dette er en klubb som vil videre opp i divisjonssystemet. Laget består av mange u-landslagsspillere og ambisiøse håndballspillere. De største profilene på dette laget er nok Pedersen komboen med Eirik og Jonas Haugen Pedersen. Jonas endte som suveren toppskårer forrige sesong med 155 skåringer på 18 kamper. Eirik snører på seg skoene når han føler for det - så forhåpentligvis får vi sett han i aksjon.

- Gneist fra Bergen
Heldige forrige sesong da de gikk under streken i 2. div men fikk beholde plassen da lag fra andre puljer trakk seg. Kjernen i gruppen består av en kompisgjeng fra Sandsli i Bergen, hvor Gneist holder til. Det er også kommet inn diverse påfyll, slik som tidligere u-landslagsspillere, EX-FyllingenBergen spillere, Fana unggutter og to fraflytta Jørpelendinger i Tobias Rygh Bowitz og Gabriel Havrevold - som gleder seg til å spille treningskamper hjemme på Jørpeland. Trekker fram André Ellingsen, Per Fredrik Jensen og Tobias Brattåker som spillere å se opp for. Ellingsen endte opp som lagets toppskårer forrige sesong, den tidligere u-landslagsspilleren har tidligere også mange målrike sesonger. Jensen og Brattåker er en duo som har vært med å spilt opp Gneist fra 5. divisjon opp til 2. divisjon, noe som tilsier de innehar tonnevis med rutine og erfaring. Laget beskriver de som viktige for samholdet og for at dette er et såpass fint lag å være en del av. Trenes av Morten Skarstein-Hatlen og Lars Solbakken som også har sine år oppe i divisjonene. Skarstein-Hatlen kan skilte med champions league og uttallige eliteseriekamper for FylligenBergen.

Kampoppsett med tidspunkt for kampstart. NB! Det kan forekomme forandringer i kampoppsett, dette vil bli oppdatert inne på siden her så følg med.


Fredag 11. august

Gneist - Viking: kl 18:00 - Kampslutt ca kl. 19:25

Staal - Kragerø kl 19:45 - Kampslutt ca kl. 21:10

Lørdag 12. august

Viking - Staal kl 10:30 - Kampslutt ca kl. 11:55

Gneist - Kragerø kl. 12:15 - Kampslutt ca kl. 13:35

Pause i ca 2 timer fram til neste kamp

Staal - Gneist: kl. 15:30 - Kampslutt ca kl. 16:55

Kragerø - Viking kl. 17:15 - Kampslutt ca kl. 18:40


Dette blir litt av en helg med mye fartsfylt og kjekk håndball. Ekstra gøy med mange spennende spillere og trenere som også tar turen til Jørpeland.

Fri inngang og kiosk – Velkommen skal alle være! 

2024 © Strand frivilligsentral